На трети юни в 16 часа ще бъде открит международният

...
 На трети юни в 16 часа ще бъде открит международният
Коментари Харесай

Във Варна започва фестивалът, създаден от Хачо Бояджиев - „Киното моя любов, моя песен“

 На трети юни в 16 часа ще бъде открит интернационалният фестивал  „ Киното моя обич, моя ария “ по изненадващо ексцентричен метод – не на класическа сцена, ами в Аладжа манастир. 

 

„ Това е опция задграничните участници и българите да се допрян до хубостта и историята на нашата страна “, споделиха уредниците от фестивал „ Арлекин “, които съблюдават заветите на акад. Хачо Бояджиев всички участници да имат еднакъв старт. Затова конкуренцията няма такса за присъединяване, а публиката влиза с „ вход свободен “.

 

„ Киното моя обич, моя ария “ е основан от именития режисьор в границите на интернационалния юношески фестивал „ Арлекин “ преди 12 години, с цел да насърчава откриването и лансирането на млади гласове.   

След тържествената гала, конкурсната стратегия ще стартира в Аладжа манастир с акапелни осъществявания, подсилени от невероятната звучност на святото място. 

 

Журито, с ръководител Етиен Леви “, ще дава точки на кандидатите, към които в края на събитието ще бъдат добавени и гласовете на публиката.    

 

На идващия ден, 4 юни, преди да се насочат към  на сцена „ Раковина “ в Морската градина, където от 16 часа ще бъде  конкуренцията за допускане до финалния конкурс-спектакъл, всички участници ще могат да се снимат пред пъстрия надпис на града в шеговити пози и да ги разгласяват в обществените мрежи с хаштаг #varna.  

В двата финални дни фотосите ще бъдат показани на спонтанна галерия и присъстващите ще могат да изберат най-забавната от тях като изпратят мнението си на имейл, който ще получат на място. Публиката ще има опция да се включи и в определянето на спечелилия в музикалния конкурс.

 

Всеки от финалистите ще бъде показан под избран номер. Влизайки в уеб страницата на фестивал „ Арлекин “ ще получат линк да гласоподават за любимеца си, който може да е единствено един.

 

На пети юни в Летния спектакъл „ Киното моя обич, моя ария “, който се организира с финансовата поддръжка на фонд „ Култура “ на община Варна,   ще завърши с конкурс-спектакъл и награждаване на спечелилите.

Вече е традиция всички  участници – от България, от Италия, отпред с продуцента Ивано Трау, от Грузия и Украйна, да бъдат превозени с общителното подпомагане на БДЖ.

 

А ето и съставът на авторитетното интернационално жури:

 

Доц. Етиен Леви - шеф на музикалния конкурс

Доно Цветков - композитор, създател на известната ария „ Ало, ало, слънчице “

Стефано Соврани – диригент, Италия

Анна Костова- музикант, Италия    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР